20 Temmuz 2011 Çarşamba

KREMALI TAZE BEZELYE ÇORBASI




















MALZEMELER

500 gr taze iç bezelye
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Deniz tuzu,değirmenden taze karabiber
1 defne yaprağı
1 kutu krema



HAZIRLANIŞI

1.Tencerenizde sıvıyağ ve tereyağını eritin.İçine unu ilave edip kavurun.Daha sonra soğanı ve sarımsağı doğrayıp içine ilave edin ve kavurmaya devam edin.
2.Tencerenize bezelyeleri,deniz tuzunu,karabiberi,defne yaprağını ilave edin ve suyunu koyup pişirmeye bırakın.Ara sıra çıkan köpükleri alın.
3.Bezelyeleriniz piştiği zaman içindeki defne yaprağını çıkartın.Eger defne yaprağı sevmiyorsanız kullanmıyabilirsiniz.Çorbanızı blendırdan geçirin ve tencerenize aktarırken süzgeçten geçirin.Bazı bezelyelerin kabukları kalın olabiliyor.Böyle bir sorun yaşamamak için süzmek gerekir.
4.Çorbanızı tekrar ateşe koyarak kremanızı ilave edip bir taşım daha pişirdikten sonra altını kapatabilirsiniz.

NOT:Daha önceden bezelye çorbası yaptığım zaman ilk önce püresini çıkarıp tekrar pişiriyordum.Daha uğraştırıcı bir çorbaydı fakat artık bu tarifi uyguluyorum.Yapımı çok pratik.Denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir çorba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...