20 Temmuz 2011 Çarşamba

TARATOR SOSLU KALAMAR PANE






















KALAMAR İÇİN MALZEMELER

1 yumurta
Pane harcı
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı deniz tuzu



HAZIRLANIŞI

1.Kalamarları yıkayıp temizleyelim yuvarlak halkalar halinde keselim.
2.Kestiğimiz kalamarları şeker ve karbonatla ovalım ve bir gece dolapta bekletelim.
3.Hazır olan kalamarları kullanmadan önce yıkayalım.Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletelim veya hemen peçete yardımı ile kurulayalım ve tuzunu atalım.
4.Kalamarı önce çırpılmış yumurtaya daha sonra pane harcına buluyalım ve tekrar bir saat kadar dolapta bekletelim.(Bekleme işlemi panenin kalamara daha iyi yapışmasını saglayacak kızartırken problem yaşamazsınız.)
5.Kızgın sıvıyağda renk alıncaya kadar kızartalım.Sıcak olarak servis edelim.



















TARATOR SOS MALZEMELER

100 gr ceviz içi
2 diş sarımsak
Yarım bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 yemek kaşığı krema
Ekmekleri ıslatacak kadar çok az su
Deniz tuzu,değirmenden taze çekilmiş karabiber



HAZIRLANIŞI

1.Tüm malzemeler rondoya konulur ve karıştırılır.
2.Hazırladığınız sos ne çok koyu nede çok sıvı olmalıdır.
3.İsterseniz cevizi daha çok kullanabilirsiniz.
4.Normalde tarator sosta krema kullanılmaz fakat ben çok yakıştırıyorum.Tek bu haliyle bile tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...