14 Temmuz 2011 Perşembe

TAVUKLU TACO





















MALZEMELER

Kişi sayısına göre tortilla ekmeği
(15 cm tortilla kullandım)
5-6 adet kemiksiz tavuk baget
1 adet kırmız biber
4 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet büyük boy domates
Karabiber,kırmızı pul biber,deniz tuzu
Maydonoz
2 yemek kaşığı parmesan veya eski kaşar peyniri
Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

1.Tavada sıvıyağ kızdırılır.İçine rendelenmiş soğan ve sarımsak ilave edilip karıştırılır.
2.İnce doğranmış yeşil sivri biber ve kırmızı biber eklenip kavrulmaya devam edilir.
3.Kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etleri ilave edilir ve ocağın altı iyice açılır.Çok kışık ateşte atarsanız tavuk etlerini suyunu bırakacaktır.
4.Karışıma sırasıyla baharatları ve tuzu ilave edilir.Eğer taco baharatı kullanıyorsanız sadece bu baharattan atabilirsiniz.Yok ise dilediğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
5.Karışıma küçük doğranmış domates ilave edilir ve tekrar kavurulur.Piştikten sonra ocağın altı kapatılır ve içine peynir ve maydonoz ilave edilip tekrar karıştırılır.
6.Tortilla ekmeyi suyun altından geçirilir.Eğer daha sert ve kıtır olmasını isterseniz sudan geçirmeyin.Tortillanın içine hazırlamış olduğunuz içten koyulur ve ikiye katlanır.Yağsız teflon tavada bir dakika arkalı önlü pişirilir.



















Ben tortillayı çok seviyorum.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.İstediğiniz şekilde uygulama yapabilirsiniz.Dolabınızda bulundurun yeter.Ani gelen bir misafiriniz için börek,gözleme yapabilirsiniz.Tortillayı ıslatın arasına peyniri koyun ve yağlanmış tavada renk verdirin.Sonuç mükemmel.




















NOT:Dilerseniz marketlerde taco kabuğu adı altında hazır olanları satılıyor.Dahada pratik olsun isterseniz kullanabilirsiniz.Birde tavuk eti yerine kırmız et,mantar,sebze ne dilerseniz kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Kzım nereden duyduysa 'bana tako yaparmısın 'dedi. Pek cesaret edemiyordum. Hem becerebilirmiyim, hemde oğlumda yer mi acaba diye. Bir cesaret yaptım. Beğenmek ne kelime üç gündür tako yapıyorum. Marifet bende olmadığına göre tarif edenin eline,koluna sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Marifet sizdeki 3 gün üst üste aynı yemeği yapmışsınız.Lütfen kendinize haksızlık yapmayın.Teşekkür ederim yorumlarınız için.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...