4 Ağustos 2011 Perşembe

ÇÖP PATATES


Çıtır çıtır patatesler.


















MALZEMELER

4 adet büyük boy soyulmuş patates
Deniz tuzu
Kızartmak için sıvıyağ



HAZIRLANIŞI

1.Derin bir tencerenin içine sıvıyağı dökün ve iyice kızana kadar bekleyin.
2.Patatesleri bir sebze doğrayıcı ile yada elinizde bıçakla ince kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
3.Doğranmış patatesleri soğuk suyla dolu derin bir kabın içerisine boşaltın.Bir müddet suda bekletin.Patateslerin suyunu süzün ve kağıt havlu üzerinde kurutun.
4.Patatesleri guruplar halinde kızgın yağa atın ve üzerleri altın kahverengini alıncaya dek 4-5 dakika kadar pişirin.Patatesleri bir kevgir yardımı ile tencereden alın ve kağıt havlunun üzerine yerleştirerek yağını alın.Patateslerin üzerine deniz tuzu serpin ve sıcak olarak servis yapın.



















Her zaman patates kızartması yaparız.Harcadığımız süre aynı, işlem aynı.Bu sefer değişiklik yapmak istemezmisiniz.Patates cipsi seviyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Çocukların ve biz büyüklerin dahi beğeneceği bir lezzet.

1 yorum:

  1. çok leziz bir yemek çocuklarım bu patatese bayılıyorlar ve bende bu siteyi çok seviyorum ve herkese öneriyorum bu yemekleri paylaşana teşekkür ediyorum.... aslı

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...