3 Ağustos 2011 Çarşamba

ELBASAN TAVA




















Yine güzel ve lezzetli bir reçeteyle beraberiz.Eğer size yemeğe gelen misafirinize değişik ve lezzetli bir reçete hazırlamak isterseniz,mutlaka bu reçeteyi uygulamanızı tavsiye ederim.Yapımı çok kolay hemde pratik.Ortaya çıkan lezzetten siz ve misafirlerinizin çok memnun kalacağına inanıyorum.



MALZEMELER

500 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
Deniz tuzu
Değirmenden taze karabiber
Sıvıyağ



HAZIRLANIŞI

1.Tencerede kızan sıvıyağın içine sarımsak daha sonra rende soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Daha sonra etleri ilave edip ocağın altını iyice açıyoruz.Etin çok sulanmasına izin vermiyoruz.Etleri biraz kavurduktan sonra içine 1 çay kaşığı toz şekeri ilave edip,ocağın en küçük gözünde altını kısıp ağır ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
2.Etler yağa bindiği zaman deniz tuzu,karabiberi ilave edip bir iki dakika kadar kavuruyoruz ve altını kapatıyoruz.Fırın kabına yerleştiriyoruz.




















HAMURU İÇİN

Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 tık muskat
Deniz tuzu
Değirmenden taze karabiber



HAZIRLANIŞI

1.Derince bir kapta tüm malzemeler pürüzsüz olana kadar çırpılır.
2.Fırın kabındaki etlerin üzerine her yerini kaplayacak şekilde dökülür ve üzerine kırmızı toz biber serpilir.Eğer acıyı seviyorsanız pul biber serpebilirsiniz.
3.180 derecede 30 dakika üzeri renk alıncaya kadar pişirilir.


















Bu şekilde fırına verilir.


















Fırından çıktıktan sonra istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz.




















Bu ölçülerden 4 kişilik porsiyon çıkıyor.Daha fazla olsun isterseniz çift ölçü yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...