8 Ağustos 2011 Pazartesi

DOMATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE KIYMALI RAVİOLİ




















MALZEMELER(4 kişilik)

300 gr un
2 veya 3 adet yumurta(büyüklüğüne göre)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
25 gr su
Üzeri için parmesan peyniri



HAZIRLANIŞI

1.Unu kabın içine koyup ortasını açarak havuz yapın.Havuzun içine yumurtaları kırın.Bir tutuam tuz ilave edin,su ve yağı ekleyip yumurtaları bir çatal yardımıyla çırpın.Sertleşince hamuru elinize alın,yoğurarak aldığı kadar unu yedirin.
2.İşin başında yavaşca 10 dakika yoğurun.Sonra daha sertçe ve iki elinizle yuklenerek 10 dakika daha tezgah üzerinde yoğurun.Hamur ele yapışmayıncaya ve yüzeyi kaygan ve parlak oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.Hamuru top haline getirin.Üzerini nemli bir bezle veya kaseyle kapatıp 30 dakika dinlendirin.
3.Tezgahınızı ve merdanenizi unlayın.Kolayca açabilmek için hamuru 2 veya 3 parçaya bölüp bezeler yapın.Elinizle hamurun üstüne hafifçe bastırarak biraz açın.Merdaneyi alıp daha geniş açmaya başlayın.
4.Hafifçe bastırarak yufkayı merdaneye sarın.Merdanenin ortasına iki elinizle koyup,bastırarak dış kısma doğru merdaneyi yuvarlayarak açın.Bu şeklide ileri geri getirerek yufka haline getirin.Hamuru 90'derece döndürüp,yaptıklarınızı tekrarlayın.(Bu şekilde hamur yuvarlak olarak açılacaktır.)
5.Hamurunuzu ince şeritler halinde kesip kıymalı harçtan koyup bıcakla kesin.Kaynatılmış tuzlu suda 3 dakika haşlayın.


















KIYMALI İÇ
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Değirmenden taze karabiber
Deniz tuzu
Fesleğen
Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

1.Tencerede sıvıyağı kızdırpı içine sarımsak,soğan ekleyip soteleyin.Kıymayı ilave edip deniz tuzu,karabiber,fesleğeni ekleyip kavurmaya devan edin.Piştikten sonra bir kenera alıp soğumaya bırakın.

SOSU İÇİN
1 paket krema
Parmesan peyniri
2 adet domates



HAZIRLANIŞI

1.Tavaya kremayı döküp içine bir miktar parmesan peyniri rendeleyin.Haşlanan raviolileri tavaya ilave edip bir iki yemek kaşığı haşlanan sudan ilave edip karıştırın.Servis tabağına alın.Üzerine rendelenmiş iki adet domatesi 1 tatlı kaşığı sıvıyağda,baharatlandırarak suyunu çekene kadar pişirip,raviolilerin üzerine ilave edip,nane yapraklarıyla süsleyip,sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...