7 Ağustos 2011 Pazar

LİMONATA



  • SICAK GÜNLERİN VAZGEÇİLMEZİ LİMONATA.
  • SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM LİMONATA PASTANELERDE UYGULANAN BİR REÇETE.
  • RENGİ SAPSARI OLUYOR.
  • BİRDAHA HAZIR LİMONATA ALMAK İSTEMEYECEKSİNİZ.

MALZEMELER

  • 5 adet limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su (5 su bardağı)
HAZIRLANIŞI

  • Limonun kabuklarını en ince rendeyle rendeleyin.
  • Rendelenen limonları 7-8 parçaya bölün.
  • Üzerine toz şekeri ilave edin.
  • Elinizle limonları yoğurur gibi parçalayın.İyice ezin.
  • Üzerini streç filimle kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.

  • Ertesi gün 1 litre suyu ilave edip karıştıralım.
  • Bir süzgeç yardımı ile süzelim.Servis sürahisine aktaralım.
  • Servis bardağınızı bu şekilde süslemek isterseniz,bardağın kenarlarını bir peçete yardımı ile ıslatın ve şeker kasenize batırıp çıkarın.
  • Daha sonra limonatayı içine dökün.
  • Taze nane yapraklarıyla soğuk olarak servis edin.
  • Dilerseniz içine çok az zencefil ekleyibilirsiniz.
  • Ev yapımı,katkısız harika bir içecek.
  • Limonatayı bir kere deneyince alışkanlık edineceksiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...