11 Ağustos 2011 Perşembe

EV KÖFTESİ






















MALZEMELER

500 gr köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tutam maydonoz
1 çay bardağı galeta unu(dilerseniz bayat ekmek)
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı biber salçası
Deniz tuzu
Değirmenden taze çekilmiş karabiber
Kimyon
Kızartmak için sıvıyağ



HAZIRLANIŞI

1.Karıştırma kabına kıymayı alıyoruz.Üzerine soğanı rendeliyoruz.Yumurtayı kırıyoruz.Maydonozu doğrayıp sarımsağı rendeliyoruz ve galeta ununu ilave ediyoruz.Siz dilerseniz bayat ekmek kullanabilirsiniz.Deniz tuzu,karabiberi,kimyonu,salçayı,sütü koyup köftemizi yoğuruyoruz.
2.Şekillendirdiğiniz köfteleri biraz dinlenmesi için buzdolabında bekletiyoruz.Tavada kızğın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.Dilerseniz domates sos esliğinde servis yapabilirsiniz.


1 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...