16 Ağustos 2011 Salı

GONCA BÖREK




















Benim yapmaktan çok hoşlandığım bir börek.Evime gelen misafirler tarafındanda sürekli bu böreği yapmam istenir.Yani kısacası benim meşhur böreğim.Çoğu zaman tarifini istediklerinde anlattığımda tam anlayamıyorlardı şimdi resimli şekilde daha iyi anlayıp yapabilceklerini tahmin ediyorum.Mutlaka denemelisiniz yapımı bir okadar basit ve lezzetli.



MALZEMELER

3 adet yufka
7-8 adet patates
3 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı süt
Değirmenden taze karabiber
Arzuya göre pul biber
Deniz tuzu
Kızartmak için sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

1.Öncelikle yufkaları üst üste seriyoruz.Bir bıçak yardımı ile elimizi kapatıp 5 parmak kalınlığında boyundan şeritler halinde kesiyoruz.
2.Tuzlu suda patetesleri haşlayıp rendeliyoruz.Ayrı bir tavada rendelenen havuçları biraz sıvıyağda soteliyoruz.
3.Bir tavada bir adet soğan ve sarımsağı soteleyip içine kavrulan havuçları ve rendelenen patatesleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
4.İçine deniz tuzu,karabiber,pul biber ve sütü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Püre kıvamında oluyor.
5.Şeritler halinde kestiğimiz bir adet yufkayı alıyoruz ve ara ara patates harcından ekliyoruz.Alt kısımlarından yufkayı kıvırıp patatese yapışmasını sağlıyoruz.Bu işlemi alt ve üst için aynı şekilde yapıyoruz.Bir kenarından sarmaya başlıyoruz.Sararken çok sıkmayın siz rulo şeklinde sarın.En son kısma geldiğinde yufkanın ucunu suya batırıp sarma işlemini bitirin.Suya batırmak yufkanın bir birine yapışmasını sağlayacak.
6.Derince bir tencerede kızğın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın.Bir kevgir yardımı ile börekleri alın ve havlu kağıdın üzerine alın.Sıcak olarak servis edin.Arzu ederseniz üzerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz.





















ŞERİTLER HALİNDE KESİN



















İKİ KENARINI YAPIŞTIRIN



















RULO ŞEKLİNDE SARIN


















BÖREĞİNİZ HAZIR






4 yorum:

  1. Çok şık bir börek tam davetlere yakışır.
    Gül şeklinde olması farklı bir yorum eline sağlık...
    Fırında denesem nasıl olur acaba??

    YanıtlaSil
  2. Benim en favori böreklerimden.Evime gelen hemen hemen herkes mutlaka bu böreğimi yapmamı ister.Çok sık yaptığımdan bende senin gibi düşünüp birkez fırında yaptım fakat beğenmedim.Yağda kızartılmış gibi olmadı.Sen dilersen 2 şekilde dene belki senin hoşuna gidebilir.Eğer yağlı olur diye düşünürsen korkma yağlı olmuyor.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  3. bugün bunuda denedim süper birşey oldu hatta oğlum anne canın sıkıldıkça bu börekten yap diyor gerçekten süper bir lezzet hemde hiç yağlı olmadı

    YanıtlaSil
  4. Hatice hanım;
    Süpersiniz...Gerçekten tebrik ediyorum sizi.Bana güvenip tarifleri denemeniz beni çok mutlu ediyor.Oğlunuza çok hak veriyorum,sıkıldıkça yapın :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...