23 Eylül 2011 Cuma

BİSCOTTI





















MALZEMELER

250 gr kavrulmuş fındık
250 gr un
180 gr toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
2 yumurta
70 gr tereyağ
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

1.Tüm kuru malzemeler bir kapta elenerek bekletilir.İçine ince kıyım fındıklar ilave edilir.

2.Mikserde tereyağ ve şeker ile birlikte krem haline gelinceye kadar çırpılır.İçine yumurtalar ilave edilip tekrar çırpılır.

3.Yumurta karışımının içine kuru malzemeler eklenip tekrar çırpılır.

4.Hazır olan hamur ikiye ayrılır,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içinde, ekmek şekli verilir.İki ayrı hamuru çok yanyana yerleştirmeyin.Kabarma esnasında bir birlerine yapışabilirler.180 derecede 20-25 dakika pişirilir.

5.Biscottileri fırından çıkarıp,soğuması için bekletin.

6.Soğuyan biscottileri bir bıcak yardımıyla 1 cm genişliğinde dilimleyin.Ekmek dilimler gibi.

7.Tekrar fırın telinin üzerine yerleştirip arkalı önlü 180 derecede 15-20 dakika biscottiler renk alıncaya kadar kurutun.

8.Yanında güzel bir kahveyle servis edin.


Biscottiyi bu şekilde fırına verin.



















Biscotti İtalyanca'da iki kere pişmiş anlamına geliyor.İtalyanların geçmişte bu bisküvileri tercih etmelerinin sebebi, uzun ömürlü olduklarından, savaşta ve uzun yolculuklarda bozulmamaları imiş.Günümüzde ise biscotileri kıtırlığından dolayı şaraba batırıp tüketiyorlar.İtalyanlar için Biscotiyi tamamlayan en önemli unsur şaraptır.Tercihe bağlı kahve,çay gibi sıcak içeçeklerlede servis ediyorlar.
Biscottileri pişirirken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ikinci kere pişirme.Bu detayı önemserseniz güzel bir biscotti yapmış olursunuz.Fındık kullanmak istemeyenler olursa, onun yerine badem,antep fıstığı gibi kuru yemişlerlede yapabilirler.Kıtır kıtır kurabiye ve bisküvilerden hoşlanıyorsanız bu tarif tam size göre.





















Biscotti'yi bu şekilde hazırlayıp,sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.Cam kavonozda tazeliğini 1 hafta kadar koruyor.Benim biscotti"lerimde hediye edilmek üzere hazırlandılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...