29 Eylül 2011 Perşembe

CHEESE Soufflé























MALZEMELER (4 kişilik)

80 gr parmesan peyniri
30 gr tereyağ
20 gr un
1 su bardağı süt
4 yumurta
Deniz tuzu
Karabiber
Bir tutam muscat cevizi rendesi

HAZIRLANIŞI

1.Tencerede tereyağını eritip içine unu ilave edip kavrulur.Daha sonra bir bardak süt ilave edilip göz göz olana kadar çırpılarak pişirilir.İçine deniz tuzu,karabiber,muscat rendesi ilave edilir.Ocağın altı kapatılarak soğuması için beklenir.

2.Yumurtaların sarısı ve akı ayrılır.Yumurta aklarının içine bir tutam deniz tuzu atılarak,kar beyazı olana kadar mikserde çırpılır.Yumurta akını ayırırken dikkat edilmesi gereken detay,sarısının karışmamasıdır.Bir damla bile sarısı içine akarsa kesinlikle yumurta akları kar haline gelmez.

3.Soğuyan sosun içine parmesan peyniri eklenir ve karıştırılır.Daha sonra 4 yumurta sarısı ilave edilip tekrar karıştırılır.

4.Kar haline gelen yumurta akı yavaş yavaş sos karışımının içine ilave edilip alttan üstte doğru yavaşca karıştırılır.Güzel homojen bir karışım olunca bırakın.Sürekli karıştırırsanız soufflé kabarmaz.

5.Kullanacağınız fırın kalıplarını tereyağ ile yağlayın ve içine bir tutam parmesan serpin.Hazır olan soufflé karışımı fırın kalıplarına paylaştırılır.Fırın kalıbınızı çok doldurmayın kabarmasını düşünerek yarısına kadar doldurursanız taşmasını önlersiniz.180 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir.Sıcak olarak servis edilir.Arzu ederseniz fırından almadan 5 dakika önce üzerine bir tutam parmesan atabilirsiniz.

NOT:Soufflé'yi fırından çıkardıktan sonra,direk soğuk bir ortama almayın.Soğuk ortamda sönüyor.Ben çok acele ettiğim için fırından çıkarır çıkarmaz balkona aldım,çok güzel kabaran soufflé saniyeler içinde söndü.Şaka gibiydi inanamadım.Siz daha dikkatli davranırsanız böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...