16 Eylül 2011 Cuma

FIRINDA KAŞAR PEYNİRLİ MANTAR



















MALZEMELER

Mantar
Taze kaşar peyniri
Tereyağı
Deniz tuzu
Karabiber



HAZIRLANIŞI

1.Mantarların kabukları soyulur,yıkanır.İçine bir çimdik tereyağı,karabiber,deniz tuzu ilave edilir.Oyuk kısmına kare şeklinde taze kaşar peyniri yerleştirilir.

2.Fırın tepsisine konulup 180 derecede kaşar peynirleri eriyip renk alıncaya kadar pişirilir.Yaklaşık 15-20 dakikada pişiyorlar.Mantarı ölçü olarak vermedim siz tüketeceğiniz miktarda yapabilirsiniz.Piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.


















2.Mantar tabağını da yeğenim olan Gökhan'ın hatırına yayınlıyorum.Biz mutfakta mantar tabağının resmini çekmekle uğraşırken,yanımıza gelip bizim tabağı çok boş bulan ve kenarlarını çileklerle süslemek isteyen, hatta süsleyen,ısrarlarımız sonucu tere yapraklarına karar kılan Gökhan'ın uzun emekler sonucu çektiğimiz tabağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...