5 Ekim 2011 Çarşamba

CORN FLAKES KAPLAMALI TAVUK PARÇALARI





















MALZEMELER

Tavuk kalça ve but
Ayran
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağı corn flakes(mısır gevreği)
Deniz tuzu,karabiber,kırmızbiber


HAZIRLANIŞI
1.Tavuk parçalarını tütsüleyin ve yıkayın.Derince bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ayran ilave edin,1 gece veya en az 6 saat buzdolabında bekletin.

2.Tavuk parçalarını bir süzgece alın ve fazla suyunu atması için bir miktar bekletin.Daha sonra lezzetlenmesi için baharatlıyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz.Acı severler dilerlerse bu aşamada acı sos sürebilirler.Dilediğiniz baharatlarıda ilave edebilirsiniz.

3.Panelemek için önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya,en son olarak elinizle küçük parçalar haline getirdiğiniz corn flakese batırılır.Fırın kabına alınır.Üzeri yağlı kağıt ile kaplanır ve bir bıcak yardımı ile 6-7 yerinden delinir.Hava çıkması için.180 derecede en az bir saat pişirilir.Fırından çıkartmadan önce pişip pişmediğini kontrol edin.Yumuşak halde bıcak kolay batıyorsa pişmiş demektir.Tavukların üzerini mutlaka kapatın.Açık pişirirseniz tavuklarınızın rengi altın renginden siyaha doğru renk alır.



















Bu şekilde hazır olan tavuk parçalarını fırına verebilirsiniz.




















NOT:Dilerseniz corn flakes yerine mısır cipsi veya patates cipside kullanabilirsiniz.Cipsler yağlı olduğu için bu sefer corn flakes kullanmayı tercih ettim.Diğerleriylede çok güzel oluyor.Tercih size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...