7 Ekim 2011 Cuma

TAVUKLU VOLOVAN






















Bir fransız klasiğiyle yine birlikteyiz.Benim uygulamaktan ve misafirlerime sunmaktan çok keyif aldığım mükemmel bir lezzet.Sunumu şık,yapımı kolay.Siz sadece nasıl ve hangi öğün için yapılmasına karar verin.Akşam yemekleri için mükemmel bir tamamlayıcı,çay davetleriniz için sofranın baş tacı,kahvaltılarınız için hoş bir güzellik.Ben anlatmakla bitiremem. Dilediğiniz iç harcı ile yemek istediğiniz öğünü seçin yeterli.




MALZEMELER

12 adet milföy hamuru
5 adet kemiksiz tavuk baget
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
Deniz tuzu,karabiber


BEŞAMEL SOS İÇİN:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tık muscat cevizi rendesi
Deniz tuzu

HAZIRLANIŞI

1.İlk öncelikle milföy hamurlarını hazırlıyoruz.1 adet milföy hamurunu normal su bardağı yardımıyla yuvarlak olacak şekilde kesiyoruz.Daha sonra başka milföy hamuru alıp onuda su bardağı yardımıyla kesiyoruz.2.yuvarlağı tekrar türk kahve fincanı ile kesiyoruz.Ortası boş yuvarlak yapıyoruz.İlk kestiğimiz yuvarlak parcanın üzerini kürdan ile 8-9 kere hamura batırıp çıkartıyoruz ve su ile ıslatıyoruz,üzerine ortası boş çemberi yapıştırıyoruz.Bütün milföy hamurlarını bu şekilde hazırlıyoruz.6 adet tam yuvarlak,6 adet içi boş çember.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 180 derecede pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.Dilerseniz milföy hamuruna renk vermek için yumurta sürebilirsiniz.Ben kullanmadım.

2.Sıvıyağ eklediğimiz tavayı iyice ısıtıyoruz.İçine rendelenmiş soğanı ve ince kıyılmış sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Daha sonra içine ince şeritler halinde kırmızı biberi ilave edip karıştırıyoruz.Kuşbaşı şeklindeki tavuk etlerini ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Deniz tuzu,karabiber ekleyip tekrar kavuruyoruz.Tavuk etleri pişene kadar soteliyoruz.Piştikten sonra altını kapatıyoruz.

3.Beşamel sosu yapmak için bir tencereye tereyağını ilave edip eritiyoruz.İçine un,muscat cevizi rendesini ilave edip kavuruyoruz.Kavrulan unun içine sütü ilave edip sürekli tel çırpıcıyla çırpıyoruz.Koyu bir kıvam olunca altını kapatıyoruz.

4.Fırından çıkan boş volovan kaplarını alıp iç kısmını parmağımızla yavaşca eziyoruz.İçinde boşluk olan volovan kaplarımızın içine hazır olan tavuk soteyi kaşık yardımı ile dolduruyoruz.En üstüne beşamel sos döküyoruz.Dilerseniz rende kaşar peyniride ekleyebilirsiniz.180 derecede beşamel sos renk almaya başlayınca fırından çıkartıyoruz, sıcak olarak servis ediyoruz.



















Ben volovanların üzerine çok beşamel sos eklemedim,sizler detayını daha iyi görün diye.Siz uygulama yaparken tavuk etlerinin üzerini kapatacak şekilde beşamel sos ekleyebilirsiniz.




















NOT:Bugün benim mutfağımdan tavuklu volovan çıktı.Sizler dilerseniz kırmızı etli,mantarlı,ıspanaklı,köz patlıcanlı (şiddetle tavsiye ederim) hazırlayabilirsiniz.Bir diğer tercihe gelince volovanları yine aynı şekilde hazırlayıp içine vanilyalı sos hazırlayıp çileklerle veya çikolatayla, hayal gücünüzü çalıştırıp dilediğiniz tatlıyı hazırlıyabilirsiniz.Bir başka sefere tatlı olarak hazırlayıp, en kısa zamanda sizlerle buluşmak dileğiyle.

2 yorum:

  1. harika bende mantarlı olarak deneyecektim tesadüf oldu paylaşımınız elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. harika elinize sağlık bende mantarlı olarak deneyecektim tesadüf oldu paylaşımınız tşklr

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...