9 Ekim 2011 Pazar

ISPANAKLI KİŞ





















HAMURU İÇİN MALZEMELER

250 gr un
125 gr beyaz peynir
125 gr tereyağ
1 yumurta
10 gr maya
8 gr deniz tuzu
20 gr toz şeker
50 gr yoğurt


ISPANAK HARCI İÇİN MALZEMELER

1 kg ıspanak
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
50 gr krema
Beyaz peynir
Deniz tuzu
Karabiber,kırmızı biber
Üzeri için taze kaşar peyniri

TABANIN HAZIRLANIŞI
1.Beyaz peynir ve oda sıcaklığında olan tereyağ birlikte yoğrulur.İçine yoğurt,yumurta,ılık suda eritilmiş maya ilave edilerek karıştırılır.Daha sonra un,toz şeker,deniz tuzu ilave edilerek tekrar yoğrulur.Üzeri kapatılarak 1 gece veya en az 6 saat buzdolabında bekletilir.

2.Dinlenen hamur dolaptan alınır ve fırın kabının ölçüsüne göre açılır.Fırın kabı yağlanır ve taban hamuru yerleştirilir.Elinizle eşit olmayan yerleri düzeltebilirsiniz.Hamurun üzerini kürdan yardımı ile 8-9 yerinden batırıp çıkartın.Hamurun üzerine yağlı kağıt serin,üzerine ağırlık yapacak kuru fasülye veya nohut evinizde ne var ise (ben çakıl taşları kullandım) hamurun üzerine serpin.Bu işlem hamurunuzun kabarmasını önleyecek.180 derecede 15 dakika pişirilir.

3.Tencerede sıvıyağ kızdırılır.İçine rendelenmiş kuru soğan ve sarımsak ilave edilir.Pembeleşinceye kadar kavrulur.İçine doğranmış ıspanak ilave edilir ve kavrulur.Daha sonra içine deniz tuzu,karabiber,kırmızı biber ilave edilir.Kavrulan ıspanak harcına krema,göz kararı beyaz peynir ilave edilerek ocağın altı kapatılır.Oda ısısına gelen ıspanak harcına 1 yumurta ilave edilerek karıştırılır.Ispanak harcınız çok sulu olmasın fazla suyunu çektirin.Harcınız sulu kalırsa taban hamurunuzu ıslatacaktır.

4.Hazır olan taban hamuruna ıspanak harcı yerleştirilir,üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.180 derecede 30 dakika kadar pişirilir.
























NOT:Ispanaklı yerine kıymalı,mantarlı yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...