10 Ekim 2011 Pazartesi

PEYNİRLİ İRMİK HELVASI






















MALZEMELER

6-7 parça dil peyniri veya antep peyniri
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı süt
50 gr tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için toz yeşil fıstık


HAZIRLANIŞI

1.Bir tavada veya tencerede irmiği hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin.Şekerle sütü bir tencerede kaynatıp hazırlayın.Ilınmış irmiğe sütü ekleyip helva kıvamına gelene kadar karıştırın.

2.Küçük parçalara ayrılan peynirleri ilave edip kısık ateşte peynirler tel tel oluncaya kadar karıştırarak helvayı kavurmaya devam edin.Helvayı tahta kaşıkla şekillendirerek servis tabağına alın.Dilerseniz bir kaseye helvayı aktarıp servis tabağına ters olarak çıkarabilirsiniz.Üzerine antep fıstığı serpip servis yapın.

3.Antep peyniri tercih ederseniz sıcak suda 1 saat bekletin ve rendeleyin.


Soğutmadan ılık olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...