MALZEMELER
200 gr bitter çikolata
70 gr tereyağ
1 yemek kaşığı su
20-25 adet haşlanmış orta boy kestane
Yarım çay bardağı kakao
HAZIRLANIŞI
.Küçük bir sos tenceresinde,küçük parçalara ayrılmış çikolata,su,tereyağını kısık ateşte karıştırarak eritin.
.Ocağın altını kapatın.
.Önceden haşladığınız ve rendelediğiniz kestaneleri çikolata karışımının içine ekleyerek karıştırın.
.Streç filimle kapladığınız herhangi bir tabaga karışımı aktarın.
.Buzdolabında sertleşinceye kadar bekletin.
.Buzdolabından aldığınız karışımdan bir tatlı kaşığı veya ceviz büyüklüğünde parçalar alarak,kakaoya buladığınız avucunuzla yuvarlayın.
.Tekrar kakao dolu kabın içine atıp her yerinin iyice kakaoya bulaşması için sallayın.
.Fazla kakaoya bulaşırsa fazlasını almak için,elinizde bir avucunuzdan diğer avucunuza aktarın bu sayede fazlasını atacaktır.
.Arzu ederseniz başka ürünlerlede kaplama yapabilirsiniz.
.Hazır olan truffları küçük kağıt servislere aktarabilirsiniz.
.Truffle yapımında olur ya bazen herşey yolunda gitmez,bir yerde yanlış yaparız ama yaptığımız yanlışıda hatırlamayız.Kıvamını bir türlü tutturamamışızdır.Bu gibi durumlarda hiç panik yapmayın.Evinizde bulunan pötübör tarzı bisküvileri un haline getirip içine aktarabilirsiniz.
Rendelenmiş kestane
Evinize gelen konuklarınız için hazılayıp hoş süprizler yapabilirsiniz.
Yapımında uzun zaman harcamayacağınız,basit,bir o kadarda şık bir sunum.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.İlerleyen günlerde diğer truffle tariflerinede yer vermeye çalışacağım.Kestane zamanı geçmeden ilk kestaneli yapmak istedim.
süper görünüyor ellerine sağlık ajdacım...
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için çok teşekkürler.
YanıtlaSilBen kakao yerine hindistan cevizine buladım. Nefis oldu. Tavsiye ederim.
YanıtlaSilGüzel düşünmüşşün bende hindistan cevizini çok severim.Afiyet olsun.
YanıtlaSil