23 Kasım 2011 Çarşamba

KIYMALI MANTARLI POLENTA





















POLENTA İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu
100 gr tereyağ
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri


SOS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

400 gr kıyma
250 gr mantar
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Bir tutam taze fesleğen
Karabiber,deniz tuzu
1 yemek kaşığı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

1.Polentayı hazırlamak için tencereye tereyağını koyun,üzerine mısır ununu,deniz tuzunu ekleyip 3-4 dakika kavurun.Üzerine suyunu ve kaşar peyniri rendesini ilave ederek koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.Çok koyu olursa su ilavesi ile açabilirsiniz.

2.Kıymalı sos için tavaya sıvıyağını koyun ve sarımsakları bir iki kere çevirdikten sonra soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Ardından kıymayı kavurup daha sonra ince kesilmiş mantarları ilave edip kavurmaya devam edin.
Daha sonra sırasıyla salçayı,domates rendesini ve fesleğen yaprakları ile deniz tuzunu ekleyin.Sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.

3.Polentayı isterseniz kare şeklinde,isterseniz yuvarlak şekillerde veya benim yaptığım gibi tart kalıbı kullanarak şekiller verebilirsiniz.
Polentanıza şekil verdikten sonra üzerine sostan ilave edip, en son tepesine taze kaşar peyniri rendesi ile süsleyebilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapınız.




















NOT:Polenta okadar kullanışlı bir malzemeki dilediğiniz şekillerde hazırlayıp sunum yapabilirsiniz.
Polentayı ince olarak hazırlayıp üzerine dilediğiniz malzeme ekleyip çok şık kanapeler hazırlayabilirsiniz.
Küçük misket köfteler gibi hazırlayıp içine dilediğiniz malzeme ile dışını susama veya çörek otuna bulayıp süpriz ikramlar olarak hazırlayabilirsiniz.
Yani kısacası hayal gücünüze kalmış.
Kanape olarak hazırlarsanız eğer bir çay bardağı mısır unu yeterli olacaktır.




















Yurt dışında özellikle polenta irmiği diye bizim bildiğimiz mısır unu satılıyor.Mısır unu çok ince şekilde çekilmemiş biraz daha irmik kıvamında.İtalya'da polenta,bizim ülkemizde mısır unu.Değişen bir şey yok sadece isimler farklı.Yukarıda vermiş olduğum ölçülerden küçük ebatlarda hazırlarsanız 8 kişilik bir servis çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...