MALZEMELER
4 adet orta boy kereviz
1 adet golden elma
2 çorba kaşığı mayonez
7-8 yemek kaşığı yoğurt
Dilediğiniz miktarda ceviz
Deniz tuzu
Kişi sayısına göre portakal
HAZIRLANIŞI
1.Yoğurt ve mayonezi karıştırma kalıbına alıyoruz.
Kerevizi soyup yıkıyoruz ve rendeliyoruz.
Mayonezin içine ilave edip karıştırıyoruz.
Kabukları soyulmuş elmayı da rendeleyip ekliyoruz.
İçine parçalanmış ceviz ve deniz tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
2.Portakalı ortadan ikiye kesip içlerini kaşık yardımıyla boşaltıyoruz ve hazırladığımız salatayı dolduruyoruz.Üzerini süslemek için tekrar ceviz ekleyebilirsiniz.Ben salataya elma eklemeyi seviyorum.Kereviz salatasını yapmanız için illede elma olması şart değildir.Elma kullanmak istemezseniz eklemeyebilirsiniz.İçinde elmanın varlığı hiç anlaşılmıyor.Sadece kerevizin tadını biraz daha yumuşatıyor.Tercih sizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com