16 Kasım 2011 Çarşamba

KREMALI PATATES ÇORBASI





















MALZEMELER

3 adet patates
1 paket sıvı krema
2 çorba kaşığı un
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ,deniz tuzu

HAZIRLANIŞI

1.Bir tencereye sıvıyağ ekleyip 2 kaşık unu ilave edip un kokusu çıkana kadar kavrulur.İçine doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip bir müddet kavrulur.Daha sonra küp küp doğranmış patatesleri,deniz tuzunu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.Üzerine sıcak su ilave ediyoruz.Patatesler pişene kadar kaynatıyoruz.

2.Pişmiş olan patatesleri robotto püre haline getiriyoruz.Çorbamızın su miktarını ayarlıyoruz.Kaynamakta olan püremizin içine yavaş yavaş kremayı ilave ediyoruz.Kısık ateşte çorbamızı 9-10 dakika kaynatıyoruz.Servis sırasında üzerine kırmızı biberli yağ döküp servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...