14 Kasım 2011 Pazartesi

YUMURTALI PAZI KAVURMASI






















MALZEMELER

1 bağ pazı
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ,deniz tuzu,karabiber
Kişi sayısına göre yumurta

HAZIRLANIŞI

1.Pazıyı yıkayıp doğruyoruz.Tencerede sıvıyağı kızdırıyoruz içine bir adet soğanı doğruyoruz ve kavuruyoruz.Tencerenin içine suyu süzülmüş pazı yapraklarını ilave ediyoruz ve deniz tuzu,karabiberi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.

2.Hazır olan pazıyı kapaklı bir tavaya alıyoruz.Kaşıkla oyuklar yapıyoruz.Kişi sayısına göre açtığımız oyuklara yumurtayı kırıyoruz.Üzerine biraz deniz tuzu ve karabiber serpiyoruz.Tavanın kapağını kapatıp yumurtayı sevdiğimiz şekilde pişiriyoruz.(Lop veya kayısı gibi)






















Aynı reçeteyi ıspanak ile de yapabilirsiniz.Her ikiside çok güzel oluyor.Bir şey itiraf etmem gerekirse, pazıyı yıkamak daha kolay olduğu için ilk tercih sebebim oluyor : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...