25 Kasım 2011 Cuma

MANTARLI KESTANE ÇORBASI






















MALZEMELER

250 gr haşlanmış kestane
250 mantar
1 adet kuru soğan
3 adet pırasa
4 diş sarımsak
1.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı su
Deniz tuzu,karabiber






















HAZIRLANIŞI

1.Kestaneler yıkanır ve üzerine çizik atılır ve su dolu tencerenin içinde kestaneler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Daha sonra kabukları temizlenir.

2.Sıvıyağda soğan ve sarımsak pembeleşinceye kadar kavrulur.
Üzerine ince ince doğranmış pırasalar ilave edilir ve pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

3.Pırasaya unu ekleyerek hafif kavurun daha sonra kestane ve deniz tuzu ekleyip biraz daha pişirin.

4.Son olarak 4 bardak suyu (tavuk suyuda kullanabilirsiniz)ilave ederek içindeki malzemeler iyice yumuşayıncaya dek pişirin.
Malzemeler yumuşayınca el blendırı ile iyice ögütün.

5.Mantarları yıkadıktan sonra ince ince kesin.
Az yağda ve yüksek ateşte kavurun.
Biraz kızarıp renk aldıktan sonra kapatın.
Karabiber atıp karıştırın.

6.Blendırdan geçirdiğiniz çorbaya son olarak sütü ve mantarı ilave edip bir kere kaynatın.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.





















NOT:Değişik çorbalardan hoşlanıyorsanız tavsiye ederim.Fakat kestanedeki şeker oranından dolayı biraz tatlımsı bir tadı oluyor.Bu detayı göz ardı etmeyin.Şekerimsi tadını bir kenara bırakırsak güzel lezzetli bir çorba.1 gece dinlenip ertesi güne daha lezzetli oluyor ve tatlımsı tadı kalmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...