MALZEMELER
1 kg pırasa
5-6 diş sarımsak
2 yemek kaşığı pirinç
2 adet havuç
Yarım limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
Sıvıyağ,deniz tuzu
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
.Pırasalar yıkanır verev verev kesilir.
.Tencereye sıvıyağ eklenir ve sarımsaklar ince ince doğranıp içine ilave edilir.
.Daha sonra havuçlar ince ince kesilir ve sarımsakla beraber sotelenir.
.Çok kavurmayın 1 dakika kadar kavurmanız yeterli olacaktır.
.Tencereye pırasalar ilave edilir ve bir iki kere karıştırılır.
.Üzerine pirinç,yarım limon suyu,deniz tuzu,toz şeker ilave edilir ve üzerinden çıkacak kadar sıcak su ilave edilir ve pişirilir.
.Pırasalar piştikten sonra inmesine yakın 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ilave edilir ve ocağın altı kapatılır.
.Pırasa yemeği soğuduktan sonra servis yapılır.
.Üzerini dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com