28 Kasım 2011 Pazartesi

ELMALI KURABİYE





















MALZEMELER

1 paket margarin veya tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi için:
4 elma
3 yemek kaşığı toz şeker
Tarçın,ceviz

Üzeri için pudra şekeri






















HAZIRLANIŞI

.Margarin ve şeker iyice karıştırılır.
.İçine diğer tüm malzemeler ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
.Un yavaş yavaş ilave edilir ve ele yapışmayacak bir kıvam olduğunda un ilavesi bırakılır.
.Un eklerken dikkat edin,çok un eklerseniz sert bir kurabiye hamuru elde edersiniz.
.Temkinli gitmekte fayda var.
.Diğer tarafta elmalar soyulur ve rendelenir.
İçine toz şeker ve tarçın ilave edilip ocakta hafif elmalar suyunu çekene kadar pişirilir.
.Ocağın altı kapatılır,elma harcının içine ceviz ilave edilir.
.Kurabiye hamuru bir zemin üzerine alınır ve merdane yardımı ile açılır.
.Kurabiyelerinizin eşit olması için kendinize bir ölçü yapın.
.Ben herkesin evinde bulunan salata kasesini ölçü yaptım ve hamuru açtıktan sonra salata kasesini hamurun ortasına koyup,salata kasesinin ölçülerinde hamuru kestim.
.Yuvarlak olan hamur 12 parçaya bölünür.
.En üst kısmına elma harcı konur ve yuvarlıyarak sarılır.
.Tüm kurabiyeler bu şekilde bitirilir.
.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
.180 derecede 25-30 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
.Hafif soğuduktan sonra, ılık halde olan kurabiyelerin üzerine süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpilir.




















Klasik bir kurabiyedir fakat ben çok severim.Birde çoğu yerlerde rastladığım elmalı kurabiyelerde hep farklı boylarda olmaları idi.Eğer benim yaptığım gibi bir ölçü kullanırsanız hem daha kolay yaparsınız hemde tüm kurabiyeleriniz aynı eşitlikte olurlar.



















NOT:Vermiş olduğum ölçüden 2 tepsi kurabiye çıkıyor.Siz daha az olsun isterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...