28 Aralık 2011 Çarşamba

CEVİZLİ KAVRULMUŞ ERİŞTE





















MALZEMELER

Ev yapımı erişte
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Dilediğiniz kadar ceviz
Karabiber
Deniz tuzu
Su



HAZIRLANIŞI

.Tencereye sıvıyağ eklenir.

.Sıvıyağa erişte ilave edilir ve renk alıncaya kadar kavrulur.

.Tel şehriye kavurur gibi kavuracaksınız.

.Kavrulan eriştenin üzerine çekiceği kadar su ilave edilir.

.Üzerine bolca karabiber ve deniz tuzu atılır.

.Erişte pilav yapılır gibi suyu çektirilir.

.Üzerine ceviz serpilir.

.Sıcak olarak servis edilir.






















NOT:
Erişte yaparken ben kişi başı bir avuç olarak ayarlıyorum.
Erişte yaptığınız zaman bekletmeden yemenizi tavsiye ederim.
Tüketeceğiniz kadar yaparsanız daha iyi olur.

1 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...