14 Aralık 2011 Çarşamba

ÇİĞ KÖFTE



















MALZEMELER
500 gr çiğ köftelik et
500 gr çiğ köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
5 adet sarımsak
1 kaşık acı biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 tatlı kaşığı Deniz tuzu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım bağ maydonoz
Yarım bağ taze soğan
Servis için kıvırcık

HAZIRLANIŞI
.Kuru soğan,sarımsak rendelenir.
.İçine bulgur,biber salçası,domates salçası,baharatlar ve deniz tuzu atılır.
.Karışım iyice birbirine karışana kadar yoğrulur.
.Arada elinizle su serpilir.
.Katı bir kıvama gelinceye ve bulgur şişene kadar yoğrulur.
.Daha sonra içine et ilave edilip tekrar yoğrulur.
.İlk etapta bulgur kıtır gelebilir et girdikten sonra daha iyi olur.
.Bulgur yumuşamaya başlayınca bırakılır.
.İçine ince kıyılmış taze soğan ve maydonoz ilave edilir.
.Yeşillikler karıştırılır.
.Elinizde sıkıp şekil verilir.
.Servis tabağına kıvırcık yerliştirilir.
.Üzerine hazır olan çiğ köfteler yerleştirilir.
.İsot,limon ve nar ekşisiyle servis edilir.
.Toplamda 45 dakika kadar yoğrulması gerekiyor.


Bulgur bu kıvamda iken et ilave edilir.




















Çiğ köfteyi Almanya'da ablamla beraber yaptık.Tarif ve uygulama tamamen ablama aittir.Kendisi çiğ köfte ustası değildir.Nacizane kendi bildiğini uygulamaktadır.Almanya'da yakınlarımız tarafından çok sevilmektedir.İlk yaptığımızda ablam kendisi yapıp bana detaylarını gösterdi.Daha sonraki çiğ köfte yapışımızda tamamen bana yaptırdı.Hiç aklıma gelmezdi günün birinde çiğ köfte yoğurucam onuda yaptım.Eğer ablamın tarifini uygulamak isterseniz bir datayıda belirtmek isterim.Bazı tariflerde önce et yoğrulup daha sonra bulgur ilave ediliyor.Ablam tam tersini uyguluyor.Çiğ köfteyi uygulamak istediğiniz zaman bu detayıda dikkate alırsanız sevinirim.Belki size ablamın yaptığı ters gelebilir.Ben lezzetini beğendiğim için paylaşmak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...