13 Aralık 2011 Salı

ÇİKOLATA KAPLI MİNİ KURABİYE






















MALZEMELER
100 gr tereyağ veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Aldığı kadar un
Çeyrek çay kaşığı karbonat
50 gr beyaz çikolata
50 gr bitter çikolata


HAZIRLANIŞI
.Yağ ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırarak birbirine yedirin.
.Yumurtayı ilave edip karıştırın.
.Un ve karbonatı ekleyip ele yapışmayan kıvama gelinceye kadar yoğurun.
.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın.
.Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
.Önceden ısıltılmış 170 derece fırına verin.
.Hafif pembeleşene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
.Fırından alıp soğumaya bırakın.
.Çikolataları ayrı ayrı benmari usulü eritin.
.Kurabiyeleri erimiş çikolatalara batırın.
.Donduktan sonra servis yapın.




















Kurabiyelerimi hazırladım ve çok sevdiğim bir arkadaşımın evine giderken hediye olarak götürdüm.Arkadaşım hazır aldığımı sandı ve çok beğendi.Sizlerde yeni yeni lezzetler denediğinizde sevdiklerinizle paylaşmaktan çekinmeyin.Hayat paylaştıkca güzeldir.

5 yorum:

  1. Bu minik kurabiyeler haarika.İlk gördüğümde hazır sandım.Sonra kendimde denedim.Pratik bir tarifi var.Evde olan malzemelerden kolayca yapılıyor.Sonuç mükemmel.

    YanıtlaSil
  2. İsminizi bilmiyorum.Yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gorunuyor hosuma gıttı ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  4. çok güzel gözüküyor

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...