26 Aralık 2011 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ TRUFFLE























MALZEMELER

200 gr beyaz kuvertür çikolata (fildişi çikolata)
150 gr hindistan cevizi (1 su bardağı kadar)
Yarım su bardağı rendelenmiş fındık

HAZIRLANIŞI

.Hindistan cevizi rondaya konularak un gibi olana kadar çekilir.

.Fildişi kuvertür çikolata benmari usulü eritilir.

.Kavrulmuş fındıklar rendelenir.

.Tüm malzemeler bir araya getirilerek karıştırılır.

.Buzdolabında 30 dakika bekletilir.

.Cevizden küçük parça alınır.

.El içinde yuvarlayarak top şekli verilir.

.Küçük bir kaseye hindistan cevizi konulur.

.Hazır olan toplar hindistan cevizine bulanır.

.Çikolata kağıtlarına konulur.

.Dolapta bir gece bekletilir.

.Servis sırasında dışarıda bekletiniz.

.Dolapta beklediği zaman sert oluyor.
























Sizler için hazırladığım truffle umarım beğenirsiniz.
Ben yapmaktan ve sevdiklerimle paylaşmaktan çok hoşlanıyorum.
Sizlerde yeni yıl için hazırlayıp sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Yarın sizler için güzel bir lezzet paylaşmak istiyorum.
Umarım kaçırmazsınız.Bloğu izlemeye alırsanız hiç bir lezzeti kaçırmamış olursunuz.

2 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...