MALZEMELER
125 gr cheddar peyniri parçalanmış
125 gr tereyağ
1 su bardağı rondodan geçirilmiş susam
Aldığı kadar un
Yarım rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı deniz tuzu
Değirmenden taze karabiber
HAZIRLANIŞI
.Karıştırma kabına tereyağ ve cheddar peyniri konularak karıştırılır.
.Diğer tüm malzemeler içine ilave edilerek yoğrulur.
.Hamur dolapta 10 dakika dinlendirilir.
.Hamur zemin üzerinde merdane ile açılır.
.Kalıp ile şekiller çıkarılır.
.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
.Önceden 180 derecede ısıltımış fırında 20/25 dakika pişirilir.
NOT:Hamburgerlerde kullanılan cheddar peynirini kullanabilirsiniz.
Değişik tadlardan hoşlanıyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com