2 Aralık 2011 Cuma

KÖZ BİBERLİ DEREOTLU POĞAÇA






















MALZEMELER

1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta(sarısı üzerine)
1 demet dereotu
3 adet közlemiş kırmızı biber
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
3.5 su bardağı un

HAZIRLANIŞI
.İlk önce kırmızı biber közlenir ve ufak ufak doğranır.
.Karıştırma kabına tüm sıvı malzemeler konur ve karıştırılır.
.Doğranmış köz biber ve dereotu ilave edilir.
.Un,deniz tuzu,kabartma tozu ilave edilir ve yoğrulur.
.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parça koparılır yuvarlak şekil verilir.
.Üzerine yumurta sarısı sürülür.
.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
.180 derecede 25-30 dakika pişirilir.


Lezzetli içi yumuşacık ve çok pratik bir poğaça.Her an gelecek bir misafirinize çok rahatlıkla uygulayabilirsiniz.Yeterki elinizin altında kırmızı biber olsun.Derin dondurucunuzda biberiniz varsa çok rahatlıkla kullanabilirsiniz.Arkadaş toplantılarınızda bir çeşit daha olsun isterseniz yarım ölçü yapabilirsiniz.Yarım ölçüden 15 adet çıkıyor.

6 yorum:

  1. resım cok guzel.pogcalarda muhtesem gozukuyor.ama dereotu sevmıyorum,tadı ve kokusu fark edılıyor mu?

    YanıtlaSil
  2. Dereotunun varlığı hiç anlaşılmıyor.Sadece poğaçaya hoş bir görünüm veriyor.Mutlaka deneyin beğeniceksiniz.

    YanıtlaSil
  3. Bugün denedim. Hem yapımı çok kolay, hem de gerçekten çok lezzetli. Ajda tariflerin tam damak tadıma göre. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Ben teşekkür ederim deneyip yorumlarını eksik etmediğin için.

    YanıtlaSil
  5. Didem hanım;
    Deniz tuzu kullanmanız şart değil.Kullandığınız tuz ile yapabilirsiniz.Kolay gelsin...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...