3 Aralık 2011 Cumartesi

Schwarz-Weiß-Muffins (Almanya)



SİYAH BEYAZ MUFFİN (12 adet)


MALZEMELER

  • 150 gr tereyağı (oda ısısında )
  • 125 gr tozşeker
  • 150 gr un
  • 4 yumurta
  • 37 gr toz vanilyalı puding
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt


HAZIRLANIŞI
  • Mikserde toz şeker ve yumurta krem haline gelene kadar çırpılır.
  • Tereyağı ilave edilip tekrar çırpılır.
  • Un,puding tozu,kabartma tozu,vanilya,deniz tuzu elenerek eklenir ve spatula ile karıştırılır.
  • Muffinlerin güzel kabarması için bu noktadan sonra kesinlikle mikser kullanmayınız.
  • Muffin kalıpları yağlanır.
  • Kapsülünüz var ise onları kullanabilirsiniz.
  • Beyaz karışım yarısına kadar doldurulur.
  • Karıştırma kalıbında bir miktar karışım bırakılır.
  • İçine kakao ve süt ilave edilir ve karıştırılır.
  • Beyaz karışımın üzerine teker teker dökülür.
  • 180 derecede 25 dakika pişirilir.


Dilerseniz muffinler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.




















 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...