21 Aralık 2011 Çarşamba

PESTO SOSLU KANAPE























MALZEMELER

125 gr cheddar peyniri parçalanmış
125 gr tereyağ
Aldığı kadar un
1 su bardağı rondodan geçirilmiş susam
Yarım rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı deniz tuzu
Değirmenden taze karabiber


PESTO SOS İÇİN MALZEMELER
6-7 dal fesleğen
50 gr parmesan peyniri
2 diş sarımsak
Yarım türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 çay bardağı ceviz
Yarım dilim kızarmış ekmek


HAZIRLANIŞI

.Karıştırma kabına tereyağ ve cheddar peyniri konularak karıştırılır.

.Diğer tüm malzemeler içine ilave edilerek yoğrulur.

.Hamur dolapta 10 dakika dinlendirilir.

.Hamur zemin üzerinde merdane ile açılır.

.Kalıp ile şekiller çıkarılır.

.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.

.Önceden 180 derecede ısıltımış fırında 20/25 dakika pişirilir.






















PESTO SOSUN YAPIMI:

.Bütün malzemeyi bir rondonun içine koyup sos kıvamını alana kadar çekin.

.Pesto sosunuz hazır.

.Pişmiş olan kanepelerin üzerine pesto sos ilave edilir.

.Dilerseniz pesto sosunu krema torbasına koyup şekil verebilirsiniz.



NOT:Hamburger için kullanılan dilim Cheddar peynirini alıp kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...