22 Aralık 2011 Perşembe

FIRINDA BROKOLİ GRATEN





















MALZEMELER

Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Bir tık muskat rendesi
Deniz tuzu

Brokoli
Taze kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI

.Brokoli 5 dakika haşlanır.

.Eğer imkanınız varsa buharda haşlayın.

.Sos tenceresine sıvıyağ ve tereyağ konur.

.İçine 2 yemek kaşığı un ilave edilir ve kavrulur.

.Bir tık muskat rendelenir.

.İçine süt ilave edilir ve hızlıca çırpılır.

.Deniz tuzu ilave edilir.

.Koyu ve akıcı bir kıvam alana kadar pişir.

.Bu aşamada isterseniz içine biraz taze kaşar peyniri ilave edebilirsiniz.

.Haşlanan brokoli fırın kabına alınır.

.Üzerine beşamel sos ilave edilir.

.Sosunu üzerine taze kaşar peyniri serpilir.

.180 derece üzeri renk alıncaya kadar pişirilir.


Haşlanan brokoli fırın kabına alınır.


Sos ve taze kaşar peyniri ilave edilir.
Sos her yerini kaplayacak şekilde dökülür.



Fırında renk alıncaya kadar pişirilir.

İstediğiniz sebzelerle graten yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...