19 Aralık 2011 Pazartesi

PESTO SOSLU SPAGHETTI





















PESTO SOS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

5-6 dal taze fesleğen
2-3 dal maydonoz
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
50 gr parmesan peyniri(küp kesilmiş)
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Haşlamak için Spaghettı makarna

HAZIRLANIŞI

.Bütün malzemeyi bir rondonun içine koyup sos kıvamını alana kadar çekin.

.Pesto sosunuz hazır.

.Kavonoza koyup buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.

.Büyükçe bir tencereye 2 litre kadar su koyun.

.Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.

.Su kaynamaya başlayınca 1 yemek kaşığı deniz tuzu atın ve makarnayı ilave edin.

.Ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın.

.Pesto sosunuza 2 yemek kaşığı haşlanan makarnanın suyundan ilave edin.

.Haşlanan makarnayı süzgece alıp doğruca sosla birleştirin.

.Üzerine parmesan peyniri rendeleyin.

.Sıcak olarak servis edin.


Damak tadınıza göre pesto sosuna ceviz ekleyibilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...