17 Aralık 2011 Cumartesi

SUSAMLI PARİS GÜZELİ




















MALZEMELER
125 gr tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı susam
1 adet yumurta
2 su bardağı un
Çeyrek çay kaşığı karbonat
1 tutam deniz tuzu

Üzeri için: 1 çay tabağı susam


HAZIRLANIŞI
.Tereyağ ve şekeri iyice karıştırıyoruz.

.Daha sonra yumurtayı ilave edip karıştırıyoruz.

.Sırasıyla susam,un,deniz tuzu,karbonatı ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

.Hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olucak.

.Hamurdan iri fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.

.Susamı çay tabağına alıyoruz.

.Yuvarladığımız hamurları susama batırıyoruz.

.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.

.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişiriyoruz.

.Sizin kullanacağınız yumurtanın ebatı belki farklı olabilir.

.Un ilavesi yaparken dikkat edin.

.Susamlı kurabiyeleri seviyorsanız devamı gelecek :))




Çayınızla buluşturmanız gereken lezzetli pratik bir kurabiye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...