5 Aralık 2011 Pazartesi

SOSLU BİFTEK





















MALZEMELER

7 parça biftek
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Deniz tuzu,karabiber,kimyon
Dilerseniz pul biber
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
.Biftek yıkanır ve kurulanır.
.Kızartma tavasına sıvıyağ konur ve kızdırılır.
.Etler arkalı önlü kızartılır.
.Sos tenceresine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edilir ve kızdırılır.
.Rendelenmiş soğan ve sarımsaklar ilave edilir ve kavrulur.
.Domates salçası ve biber salçası atılır,kokusu çıkana kadar kavrulur.
.Domates rendesi,deniz tuzu ve baharatlar ilave edilir.
.2 su bardağı kadar sıcak su ilave edilip sos kaynatılır.
.Biftek etleri tekrar kapaklı bir tavaya düzenli bir şekilde dizilir.
.Üzerine hazır olan sos dökülür.
.Etler sosunu çekinceye kadar pişirilir.
.Dilerseniz biftekleri aynı şekilde hazırlayıp fırında pişirebilirsiniz.
.Daha çabuk ve pratik olsun isterseniz ocak üzerinde yapabilirsiniz.
.Ani gelen misafirlerinize çok çabuk hazırlıyacağınız lezzetli bir yemek.
.Yanında patates püresi ile şahane olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...