MALZEMELER
1 adet küçük beyaz lahana
300 gr köftelik kıyma
1.5 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı orta bulgur
2 adet kuru soğan
5-6 adet sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
Arzuya göre kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
1.Derince bir tencerede su kaynatılır ve yıkanmış olan lahana yaprakları içine atılarak alt üst yapılır ve alınır.
2.Bir kenarda soğuması beklenir.
3.Lahananın damarlı olan orta kısımları alınır.
4.Tencerede sıvıyağ kızdırılır.İçine sarımsak ve doğranmış soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur.
5.Daha sonra içine kıymanızı ilave edip kavurun.Salçanızı ilave edip kavurmaya devam edin.
6.Kavrulan içinize pirinci,bulguru,karabiberi,tuzunu atıp karıştırın.
7.Yarım çay bardağıda sıcak su ekleyip altını kapatın.
8.Lahana yapraklarını sardıktan sonra sap kısımlarını pişireceğiniz tencerenizin altına dizin.
9.Üzerine sarmalarınızı sıralayın ve bir tabakla kapatın.
10.Tabak üzerinde ağırlık yapması ve sarmaların açılmaması için.
11.Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip, bir miktar sıvıyağ gezdirip tuz serpin ve pişirin.
Servis sırasında arzu ederseniz sarımsaklı yoğurt kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com