12 Ocak 2012 Perşembe

KIYMALI KABUSKA




















MALZEMELER

1 adet küçük yemeklik beyaz lahana
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
150 gr köftelik kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı pilavlık bulğur
Sıvıyağ,deniz tuzu,kırmızı pul biber





















HAZIRLANIŞI

.Lahana yıkanır ve suyu süzülür.

.Parmak kalınlığında şerit şerit kesilir.

.Tencede sıvıyağ kızdırılır.

.Sırasıyla soğan ve sarımsak sotelenir.

.Kıyma ilave edilir ve kavrulur.

.Domates ve biber salçası ilave edilir,kokusu çıkana kadar kavrulur.

.Doğranmış lahana,bulgur,deniz tuzu tencereye ilave edilir.

.Acıyı seviyorsanız kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.

.Lahana 5 dakika kavrulur.

.Üzerine sıcak su ilave edilir.

.Suyu çok az eklemenizi tavsiye ederim.Ne kadar az suyla pişerse yemeğin lezzeti bir okadar daha iyi olur.

.Pişmesine yetecek kadar su eklerseniz yeterli olacaktır.

.Kabuska yemeğinin bir özelliğide çok pişirmemektir.Lahana kendini saldığı zaman ocağın altını kapatırsanız tencerenin ısısıyla kendini bulacaktır.

.Piştikten sonra üzerine arzu ederseniz pul biber serpebilirsiniz.

Önceden kabuska yemeğine pirinç ekliyordum.Bulguru daha az tükettiğimiz için şimdi pirinç yerine bulgur ilave ediyorum.Siz dilediğinizi kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...