9 Ocak 2012 Pazartesi

ÇATLAK ÇÖREK























MALZEMELER

250 gr margarin veya tereyağ
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı maden suyu
Yarım kahve fincanı sirke
1 paket kabartma tozu (çeşnili kullandım)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Aldığı kadar un

İçi için:Beyaz peynir veya arzuya göre kaşar peyniri
Üzeri için:1 adet yumurta sarısı,susam























HAZIRLANIŞI

.Margarini veya tereyağını eritip soğumaya bırakın.

.Hangi yağı kullanacaksanız onu eriteceksiniz.

.Derin bir kabın içinde margarin,zeytinyağı,yoğurt,sirke,maden suyu,kabartma tozu,yumurta ve deniz tuzunu karıştırın.

.Unu yavaş yavaş ekleyerek,kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.

.Hamuru 24 saat buzdolabında dinlendirin.

.Ertesi gün limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın.

.Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.

.1 tatlı kaşığı peynir koyup kapatın.

.Yuvarlak şekil verip tepsiye dizin.

.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.

.Keskin bir bıçakla artı şeklinde kesik atın.

.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana dek pişirin.


NOT:Çöreğin içine peynir yerine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
Kabartma tozunu mahlep,susam çeşnili kullandım,hoş bir kokusu olsun diye.
Reçetede kullanılan sade kabartma tozudur.Arzu ederseniz içine mahlep ekliyebilirsiniz.Çeşnili kabatma tozu kullanmasaydım mutlaka mahlep eklerdim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...