MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 çimdik deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
- Karıştırma kabına 4 yumurta ve toz şekeri ilave edip mikserle karıştırıyoruz.
- 5 dakika çırparak şekerin erimesini sağlıyoruz.
- Küçük bir tavada tereyağını eritiyoruz ve soğutuyoruz.
- Kek harcınını içine un,vanilya,deniz tuzu,soğutulmuş tereyağını ilave edip tekrar çırpıyoruz.
- En son olarak kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
- Kabartma tozunu en son eklerseniz kekiniz daha iyi kabaracaktır.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına kek harcı dökülür.
- 180 derecede 35 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan kek soğutulur ve kalıptan çıkarılır.
- Üzerine önceden hazırladığınız çikolata sosu dökülür.
Çikolata Sosu:
- 2 su bardağı süt
- 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 4 çorba kaşığı bitter çikolata
- 1 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
- Sütü tencereye soğuk olarak koyuyoruz.Üzerine nişastayı,kakaoyu koyup karıştırıyoruz.
- Ocağın altını yakıyoruz ve çırpma teliyle devamlı karıştırıyoruz.
- Kaynayınca şekeri ilave ediyoruz.
- Bir taşım kaynayınca altını kapatıyoruz ve tereyağını,çikolatayı ilave ediyoruz.
Yemeğe doyamayacağınız çok lezzetli bir kek.Mutlaka denemelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com