23 Ocak 2012 Pazartesi

ÇİKOLATA SOSLU KEK




















MALZEMELER

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 çimdik deniz tuzu


HAZIRLANIŞI

  • Karıştırma kabına 4 yumurta ve toz şekeri ilave edip mikserle karıştırıyoruz.
  • 5 dakika çırparak şekerin erimesini sağlıyoruz.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritiyoruz ve soğutuyoruz.
  • Kek harcınını içine un,vanilya,deniz tuzu,soğutulmuş tereyağını ilave edip tekrar çırpıyoruz.
  • En son olarak kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Kabartma tozunu en son eklerseniz kekiniz daha iyi kabaracaktır.
  • Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına kek harcı dökülür.
  • 180 derecede 35 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkan kek soğutulur ve kalıptan çıkarılır.
  • Üzerine önceden hazırladığınız çikolata sosu dökülür.





















Çikolata Sosu:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı bitter çikolata
  • 1 çorba kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

  • Sütü tencereye soğuk olarak koyuyoruz.Üzerine nişastayı,kakaoyu koyup karıştırıyoruz.
  • Ocağın altını yakıyoruz ve çırpma teliyle devamlı karıştırıyoruz.
  • Kaynayınca şekeri ilave ediyoruz.
  • Bir taşım kaynayınca altını kapatıyoruz ve tereyağını,çikolatayı ilave ediyoruz.





















Yemeğe doyamayacağınız çok lezzetli bir kek.Mutlaka denemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...