16 Ocak 2012 Pazartesi

KADINBUDU KÖFTE





















MALZEMELER (18 ADET)

300 gr köftelik kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet sarımsak
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
7-8 dal maydonoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru fesleğen
Deniz tuzu


HAZIRLANIŞI

.Kıymanın yarısını ve soğanın yarısını çok az sıvıyağ ile fazla kurutmadan,bir fiske deniz tuzu serperek kavurun;bir kenarda soğumaya bırakın.

.Pirinci iyice yıkayıp,üzerini aşacak kadar soğuk suyla,suyunu çekinceye kadar pişirin ve onu da soğumaya bırakın.

.Köfteyi yoğuracağınız kaba,rendelenmiş soğanın yarısı;ciğ ve kavrulmuş kıymayı,pişmiş pirinçi koyun.

.Bir yumurta sarısını ekledikten sonra,ince kıyılmış maydonoz,deniz tuzu,karabiber ilave ederek yoğurun.

.Fazla yumuşak olmaması için köfte hamurunu 15-20 dakika kadar buz dolabında dinlendirin.

.Hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ıslak avuç içinde yassı oval biçim verin.

.Kenarlarıyla, orta kısmının aynı kalınlıkta olması için,parmağınızla sürekli düzeltin.

.Hazırladığınız köfteleri,tercihen un serpilmiş bir tabağa dizin.

.Yumurtayı köpürtün.

.Köfteleri yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.

.Kızartma esnasında,köftelerin fazla ununu özenle silkeleyin ve içinin de pişmesi için ateşin harlı olmamasına dikkat edin.

.Kızarttığınız köfteleri peçete serilmiş servis tabağına alın.

.Soğumadan servis yapın.

.Dilerseniz acı sos ile servis yapabilirsiniz.

.Köftelerinizin daha çok saçaklı olmasını isterseniz kızartma anında yumurta dökebilirsiniz üzerine.




















NOT:
Benim yapmış olduğum ve sizlerle paylaştığım kadınbudu tarifi diğer tariflerden farklıdır.Ben tükettiğim yiyeceklerde çok yumurta sevmediğim için genelde yettiği kadar yumurta kullanırım.Bir çok kadınbudu tarifinde olduğu gibi yumurta oranı fazladır.Aksine ben az kullanıyorum ve gayette güzel oluyor.Benim yapmış olduğum ölçülerden 18 adet çıkıyor.Sizler eğer denemek ister ve ölçüyü az bulursanız 2 ölçü yapabilirsiniz.Eğer 2 ölçü yaparsanız bu sefer içine bir tam yumurta kullanın.Kadınbudu köftenizi yaptığınızda eğer çok cıvık bir hamurla karşılaşırsanız, aklınızda bulunsun içine biraz irmik ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...