MALZEMELER
1 kg dana kuşbaşı
1 adet soğan
2 adet sarımsak
Deniz tuzu
Karabiber
Sıvıyağ,tereyağ
HAZIRLANIŞI
.Et yıkanır ve kanı çıkana kadar suda bekletilir.
.Et süzülür ve düdüklü tencereye konulur.
.Etin üzerinden çıkacak kadar su ilave edilir ve soğan ve sarımsak atılır.
.Düdüklü tencerede 35 dakika kadar haşlanır.
.Teflon tavada çok az sıvıyağ ve tereyağ kızdırılır.
.Haşlanan etler tavaya alınır ve 5 dakika kadar tavada kavrulur.
.Üzerine deniz tuzu,karabiber ve dilediğiniz baharatlar atılır.
.Bu şekilde bir uygulama yaparsanız etin çıkan suyunu çorba yapımında kullanabilirsiniz.
NOT:Etinizi haşladıktan sonra servis sırasında tavada kavurun.Önceden hazırladığınız zaman et biraz beklediği zaman sertleşebiliyor.Yemek anında yaparsanız yumuşak ve sıcak olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com