MALZEMELER
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket kremşanti
3 tane dövülmüş damla sakızı
İçi için fıstık,fındık veya ceviz
HAZIRLANIŞI
.Tencereye süt,un ve damla sakızı ilave edilip çırpılır.
.Koyu bir kıvam alana kadar çırparak pişirilir.
.Ocağın altı kapatılır ve içine toz şeker ilave edilir.
.Mikser ile 5 dakika çırpılır.
.Fırın tepsisinin zeminine hindistan cevizi serpilir.
.Muhallebi üzerine yavaşca gezdirilerek dökülür.
.1 gece dolapta bekletilir.
.Ertesi gün kremşanti süt ile çırpılır.
.Muhallebinin üzerine dökülür ve düzgünce yaydırılır.
.Üzerine fındık serpilir.
.Muhallebi boyundan 3 bölünür.
.Eninden 3 parmak kalınlığında bıçakla kesilir.
.Daha sonra alt kısmından yukarıya doğru rulo yapılır.
Tepsiye hindistan cevizi serpilir.
Üzerine önce muhallebi ertesi gün kremşanti dökülür.
En son fındık veya ceviz serpilir.
NOT:Kullandığım tepsi normal fırın tepsisi.
Mini fırın tepsisi değildir.
Fındık yerine fıstık veya ceviz kullanabilirsiniz.
Tatlının ismi yalancı lokum fakat klasik türk lokumu sanmayın sakın.
Muhallebi biraz yalancı tavuk göğsüne benziyor fakat içerisinde yağ kullanılmıyor.Tatlıyı rulo yaptıktan sonra bir iki saat dolapta tekrar bekletirseniz istediğiniz incelikte bıçakla rahatlıkla kesebilirsiniz.
Bu güzel reçeteyi benimle paylaşan ve uygulamamı isteyen Selvinaz ve İpek hanıma çok teşekkür ederim.Sizlerde değişik tadlardan hoşlanıyorsanız denemenizi tavsiye ederim.
çok güzel ellerine saglık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
YanıtlaSildamla sAkiz olmadan yapabilirmiyim
SilTabi ki yapabilirsiniz.Bu sizin damak tadınızla ilgili.Damla sakızı olmadan da gayet güzel olur.Kolay gelsin...
YanıtlaSil