11 Şubat 2012 Cumartesi

ISPANAK BORANİ



MALZEMELER
1 kg.ıspanak
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
Sıvıyağ
Deniz tuzu
Karabiber

Üzeri için :İsteğe bağlı sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI
.Ispanak yıkanır ve doğranır.Suyunun süzülmesi için bekletilir.
.Tencereye sıvıyağ konulur.İçine doğranmış soğanlar ilave edilir ve kavrulur.
.Daha sonra tencereye ıspanak ilave edilir ve bir iki tur kavrulur.
.Yıkanmış pirinç,deniz tuzu,karabiber ilave edilir.
.Eğer ıspanağınız çok su salarsa su ilavesi yapmadan pişirmeye devam edin.Su bırakmazsa pirinçlerin pişmesine izin verecek kadar su ekleminiz yeterli olacaktır.
.Hazır olan borani servis tabağına alınır.Üzerine arzu ederseniz sarımsaklı veya normal yoğurt ekleyebilirsiniz.
.Dilerseniz sıvıyağda kavrulmuş kırmızı toz biber gezdirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...