13 Şubat 2012 Pazartesi

YUMURTALI EKMEK



MALZEMELER
4 yumurta
Dilimlenmiş ekmek
Yarım çay bardağı süt
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Karabiber,Deniz tuzu,Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Kişi sayasına göre yumurta adetini çoğaltıp azaltabilirsiniz.
Karıştırma kabına yumurta,süt,baharatlar ve deniz tuzu eklendikten sonra çırpılır.
Sıvıyağ koyduğumuz tava iyice kızdırılır.
Dilimlenmiş ekmek yumurtaya batırılır ve her iki tarafı iyice yumurtaya bulanır.
Tavaya yerleştirilir ve her iki yanı güzel bir renk alıncaya kadar kızartılır.
Kızaran ekmekler havlu kağıt serilmiş tabağa alınır.
Üzerine biraz daha deniz tuzu serpilir.
Sıcak olarak yenir.
Sizlerde sevdiklerinize hoş süprüzler yapmak isterseniz ekmekleri şekilli olarak hazırlayabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...