9 Şubat 2012 Perşembe

ISPANAKLI BÖREK


MALZEMELER
1 kg.yufka
750g.ıspanak
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Bir miktar beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Deniz tuzu

Sosu için:1 buçuk su bardağı su,yarım  çay bardağı sıvıyağ,2 yemek kaşığı yoğurt.

HAZIRLANIŞI
.1 adet yufkayı düz zeminde açalım.Bir kasede sos malzemelerini karıştıralım.
.Yufkanın her yerini kaplayacak şekilde soslayalım.
.Yıkanmış ve iyice suyu süzülmüş olan ıspanakları doğrayalım.
.İçine sıvıyağ,yumurta,beyaz peynir,rende soğan,baharatını ve deniz tuzunu atıp iyice karıştıralım.
.Ispanak harcını yufkanın üzerine gelişi güzel yayalım.
.Alt kısımdan başlayarak rulo yapalım ve bıçakla ortadan ikiye keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye  yerleştirelim.
.Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.
.Hazır olan böreklerin üzerine çırpılmış 1yumurta sürülür ve çörek otu serpilir.
.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

                       Dilerseniz üzerine susam veya haşhaş tohumu serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...