8 Şubat 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ




MALZEMELER
Yarım kg.kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
4 adet sarımsak
Yarım limon suyu
Zeytinyağı
Deniz tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
.Tüm sebzeler soyulur ve yıkanır.
.Tencereye zeytinyağı konulur.Ben ölçü vermiyorum damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz.
.İnce ince doğranan sarımsaklar ilave edilir ve kavrulur.
.Üzerine soğan doğranır.İsterseniz soğanı bütün olarak koyabilir ve piştikten sonra çıkartabilirsiniz.
.Sırasıyla havuç,kereviz,patates aynı eşitlikte doğranarak tencereye ilave edilir.
.Üzerine pirinç, limon suyu,toz şeker,deniz tuzu ilave edilip suyu ayarlanır.Suyunu çok fazla koymayın,üzerine kadar gelsin yeter.Üzerini çok geçmesin.
.Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
.Kerevizin yeşil yaprakları bol suyla yıkanır ve servis sırasında üzerine serpilir.
.Kereviz yapraklarını çok iyi yıkamalısınız bayağı toprak çıkıyor.
.Limon suyu yerine portakal suyu da kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...