1 Şubat 2012 Çarşamba

KOL BÖREĞİ



















MALZEMELER

400 gr un
12 gr deniz tuzu
200 gr su
1/4 limon suyu(sirkede olur)
1 yemek kaşığı sıvıyağ


Üzerine sürmek için:
50 gr tereyağ veya margarin (eritilmiş)
Yarım çay bardağı sıvıyağ


İçi için:6 adet patates
200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
3 adet sarımsak
Yarım çay bardağı süt
Deniz tuzu,karabiber,kırmızı pul biber


Patatesli,kıymalı harcın hazırlanması:

.Sıvıyağda rendelenmiş soğan ve sarımsak sotelenir.

.İçine kıyma ilave edilir ve kavrulur.

.Ayrı bir tencerede patatesler soyulur ve haşlanır.

.Süzülen patatesler ezilir ve üzerine süt gezdirilir.

.Kavrulan kıymanın üzerine patates harcı eklenir ve tüm baharatları atılır.

.5 dakika kavurduktan sonra altı kapatılır.



HAZIRLANIŞI

.Un,tuz,su ve limon suyunu bir kabın içine koyup 7-8 dakika yoğurun.

.20 dakika dinlenmeye bırakın.

.Dinlene hamuru 6 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.20 dak.daha dinlendirin.

.Hamuru elle 10 cm büyüklüğünde açıp,üzerine yağ karışımını sürün ve diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayıp üst üste gelecek şekilde 1 saat dinlenmeye bırakın.

.Tezgahı sıvı yağla yağlayın ve hamuru üzerine koyup her tarafından çekmeye başlayın.Siz çektikçe humur açılacaktır.Hamurda yırtılmalar olabilir bu sizi endişelendirmesin.En son kenarda kalan daha kalın kısımlarıda elinizle bastırarak açılmasını sağlayın.Üzerine tekrar yağ sürün.

.İçine istediğiniz malzemeyi koyup sarın.

.Değişiklik olsun diye 1 tane peynirli yaptım.

.Üzerine yumurta sarısı sürmedim,siz isterseniz sürebilirsiniz.

.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

.Tarifi uygulamak sizi korkutmasın.Çok pratik ve çok kolay.El açması böreğin tadını alınca tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.Yalnız önerim ben çok yağlı yemekleri sevmediğim için yağı hep sınırda kullandım.Sonuç çok güzeldi;fakat biraz daha yağ eklesem tam pastahanelerdeki gibi olacakmış.Bir dahakine birazdaha yağ kullanmayı düşünüyorum.





















Hamurun dış görünümü pürüzsüz olmalıdır.Parmağınızla bastırdığınızda hemen toparlanacaktır.



















6 eşit parçaya ayrılır.



















10 cm açılan hamur yağlanır.



















Masa üzerinde elle açılan hamura iç harcı konur.



















Alt kısımdan başlayarak sıkıca sarılır.



















Resimde gördüğünüz şekil verilir.Siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.



















Nar gibi kızıran çıtır çıtır börekler.

2 yorum:

  1. Ben de bunu arıyordum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. et olsun kıyma olsu her zaman onları tencereye koyup suyunu salıp çekmesini sağlayın daha sonra yağ ve soğan konursa daha lezzetli olur.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...