4 Şubat 2012 Cumartesi

KUZU TANDIR


MALZEMELER

Kuzu kol
2 büyük soğan
6 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
Deniz tuzu,karabiber


HAZIRLANIŞI

.Et genişce bir tencereye konulur.

.Üzerine soğan,sarımsak,defne yaprağı,biberiye ilave edilip suyu ayarlanır.

.30 ile 40 dakika etin durumuna göre haşlanır.

.Haşlanan et tencereden fırın kabına alınır.

.Etin haşlanan suyundan bir iki kepçe üzerine gezdirilir.

.Bu arada etin suyunu sakın atmayın,çorba yapımında kullanabilirsiniz.

.Etin üzerine deniz tuzu,karabiber serpilir ve fırınlanır.

.Etin üzeri nar gibi kızarınca fırından alınır.

.Etin üzerine ilave sos kullanmıyorum doğal kızarmış halini daha çok seviyorum.Sizler dilerseniz sosluyabilirsiniz.

.Kuzu tandır mı... diyince sizi korkutmasın, yapımı çok basit.Haşlıyorsunuz ve fırınlıyorsunuz bu kadar.Mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...