6 Şubat 2012 Pazartesi

KUŞ ÜZÜMLÜ KURABİYE



MALZEMELER
150 gr tereyağ
1 su bardağı sıvıyağdan 2 parmak eksik
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
1 fiske deniz tuzu
Çeyrek çay kaşığı ucu karbonat
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı kuş üzümü

HAZIRLANIŞI
.Kuş üzümünü 1 dak.haşlayın.
.Karıştırma kabında tereyağ,toz şeker iyice karıştırılır.
İçine sıvıyağ,yumurta,deniz tuzu,karbonat ilave edilip tekrar karıştırılır.
.Kabartma tozu ve kuş üzümü süzülüp ilave edilir.
Yavaş yavaş aldığı kadar un ilave edilir.
Kulak memesi yumuşaklığına geldiği zaman bırakılır.
.Kurabiye hamurundan bir parça koparıp elinizde yuvarlayarak şekillendirin.
Dilerseniz benim yaptığım gibi dondurma kaşığı ile şekillendirebilirsiniz.
Kurabiyenin içine dilerseniz damla çikolata,fındık,ceviz gibi şeçeneklerle değiştirebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...